• Bortezomib 

Centrafarm is tot nu toe de enige generieke aanbieder van bortezomib. CF heeft een bortezomib oplossing voor injectie, ideaal voor de bereiders (Janssen heeft een injectiepoeder).

Zowel Janssen als Centrafarm hebben een offerte uitgebracht voor 50% korting.

Om de volgende redenen wil de IZON tot eind augustus wachten met het afsluiten van een contract:

• Afslag is nog niet bekend, hierdoor weten we niet of aangeboden korting gunstig is

• Afwachten of er rechtszaken omtrent patent worden gestart vanuit Janssen

(volgens Centrafarm is er alleen een lopend patent op het gevriesdroogde product van Janssen, CF maakt gebruik van een oplossing.)

 

• Braun miniplasco

De IZON heeft een contract voor miniplasco NaCl basic. Naast de basic variant is er ook een classic variant die wordt vervangen door de connected variant.

De voordelen van de classic/connected miniplasco tov de basic miniplasco is dat de classic/connected een betere luerlock aansluiting heeft.

Braun heeft een offerte ingediend voor connected miniplasco:

 

Indien interesse graag voor 15 juni aangeven aan Evelien.

 

• Nitroglycerine Bipharma

Tot op heden is geen enkel ziekenhuis geswitcht van Nitro Pohl 50 ml naar nitroglycerine 50ml van Bipharma. Indien mogelijk zsm switchen.

 Aprepitant

Sandoz en Teva bieden aprepitant aan. Sandoz werkt met vaste ziekenhuisprijzen, deze zijn verwerkt in Zagis. Teva heeft een IZON offerte uitgebracht, deze is geaccepteerd en verwerkt in Zagis. Ingangsdatum 1 juli. Prijzen Teva zijn voordeliger dan die van Sandoz.

 

• IZON inkoopmedewerkers mailadres

Er is voor de IZON inkoopmedewerkers een nieuw mailadres aangemaakt:

inkoopmedewerkers@izon.nl

Hiermee komt het oude mailadres te vervallen: inkopers@izon-farmacie.nl

 

• Mirena en Arganova

Het IZON contract voor Mirena en Arganova is komen te vervallen per 1 juni 2019 aangezien de GIP aanzienlijk voordeliger is dan de CP.

 

• Eurocept – Mitomycine

Met dit bericht willen wij jullie als IZON leden er graag op attenderen dat wij sinds deze week een gewijzigde Mitomycine presentatie leveren.

Tot voor kort leverden wij de Mitomycine Substipharm. Sinds deze week leveren wij Mitomycine Vygoris. Een wijziging dus; ZI-nummer en registratienummer blijven gehandhaafd, maar barcode en benaming zijn veranderd als gevolg van de overgang.

Vygoris is een dochteronderneming van Substipharm. De verandering van vergunninghouder is dan ook zuiver van administratieve aard; aan het productieproces zélf verandert er niets.

 

• IL 23 remmers

Abbvie is met een nieuwe IL23 op de markt gekomen: Skyrizi (risankizumab). We krijgen geluiden dat Abbvie gratis samples aanbiedt aan de voorschrijvers. Uiteraard is dit niet toegestaan, maar mogelijk gebeurt dit zonder medeweten van de ziekenhuisapotheek. Graag jullie aandacht hiervoor.

Maandag komt de werkgroep chronische immuunziekten bij elkaar. Het dossier IL17 en IL23 remmers zal door de werkgroep beoordeelt moeten worden om een voorkeurspreparaat aan te kunnen wijzen.