• Bortezomib

De bortezomib offerte van Centrafarm is geaccepteerd. Centrafarm heeft meegedeeld dat er op dit moment geen rechtszaken lopen. Daarnaast is in de offerte opgenomen dat wanneer de prijs niet meer marktconform is (bv door afslagen) de IZON en CF in overleg treden. Per 1 augustus wordt de bortezomib vergoed, tot die tijd kan de dummy code 99999998 worden gebruikt. Voor meer info: zie Zagis.

• Gefitinib

Er is een contract afgesloten voor gefitinib 250mg tablet van Sandoz.

ZI: 16809130

AIP € 2.369,01

CP € 249,00

Looptijd: 1-8-2019 t/m 31-12-2021

Per 1 augustus staat het ZI nr in de taxe en is de add-on vergoeding geregeld (en zal deze prijsafspraak in Zagis worden gezet).

Als tegemoetkoming voor het feit dat het product per 1 augustus pas in de taxe staat, wordt de gefitinib 1 maand gratis verstrekt door Sandoz. Dit zal voor de gehele IZON gaan om 20-25 verpakkingen (nav opgegeven jaarafname).

• Pemetrexed

Fresenius heeft de rechtszaak mbt patent pemetrexed gewonnen. Fresenius heeft tot 1 jan 2020 een beperkte voorraad en kan hiermee de gehele IZON niet bevoorraden. Het inkoopbureau zal de pemetrexed in de add-on ronde 2020 meenemen, de verwachting is dat de voorraad per 1 januari toereikend is voor de IZON.

Teva is aan het onderzoeken of zij pemetrexed weer op de markt gaan brengen.

• Etanercept

De looptijd van het huidige Enbrel contract is met 3mnd verlengd. Zo is er tijd om tijdens de IZON add-on bijeenkomst (oktober) strategische afspraken te maken rondom biosimilar switches.

• Monitor

Er is een keuze gemaakt voor een monitoringstool. DHD zal voor het eind van 2019 de mogelijkheden bieden die we als inkoopbureau nodig hebben als stuurinformatie. Tegelijkertijd wil DHD een pilot doen onder de IZON ziekenhuizen om de mogelijkheden en voordelen van snellere data aanlevering van de ziekenhuizen aan DHD te onderzoeken. Dit zal voor ons als inkoopbureau nog meer betrouwbare informatie geven. Hier zal deze week nog een mailing van DHD over volgen.

• Pharmaceutical Board

– Voor de zomer zullen de mandaten van de CDK4/6 remmers verzameld zijn. Start tender uiterlijk 1 september.

– De werkgroep longziekten zal bij elkaar komen om een plaatsbepaling IL5 remmers+dupilumab te schrijven.

– De werkgroep chronische immuunziekten heeft een conceptplaatsbepaling klaar voor de IL17 en IL23 remmers.

• Dasatinib Sandoz

Naast de dasatinib 50 en 100mg is de 20 en 70mg nu ook leverbaar, alle sterktes zijn te bestellen via Brocacef.

 Zagis aanpassing

Zagis biedt nu de mogelijkheid om een vrije tekst opmerking toe te voegen bij het delen van de contracten.

• Zomervakantie

Van 12 juli t/m 2 augustus is het IZON inkoopbureau vanwege vakantie alleen voor spoedgevallen te bereiken via whatsapp Djoek.