• Mohamed Al Khayat

Hoi, ik ben Mohamed en ben vanaf 1 mei bij het IZON inkoopbureau gestart als apotheker. Een mooie functie waar ik mijn enthousiasme over efficiëntie en doelmatigheid in de zorg kwijt kan. Hiernaast ben ik aan het promoveren aan de rijksuniversiteit van Groningen binnen de farmaco-economie, mijn proefschrift gaat over de kosteneffectiviteit van screening programma’s binnen indicatiegebieden waar dure geneesmiddelen een rol spelen in de behandeling. Ik hoop binnenkort alle IZON ziekenhuizen te kunnen bezoeken en persoonlijk met ieder kennis te kunnen maken.

Groeten,

Mohamed

 

• IL5 tender

De IL5 tender wordt eind 2020 opgestart, start contract 1-1-2021. Verbeterpunten uit de voorgaande tenders kunnen op deze manier worden meegenomen.

 

• MSD Simponi

IZON heeft overleg gehad met MSD over de niet ontvangen korting op Simponi; MSD gaat de korting niet uitkeren aangezien de staffel niet is behaald. MSD heeft een coulance toegepast door de 100mg Simponi pennen mee te rekenen, hiermee is de staffel ook niet behaald.

 

• Infliximab subcutaan

Celltrion is druk aan het lobbyen bij ziekenhuizen en voorschrijvers voor de subcutane vorm van infliximab. Op dit moment is de prijs van deze vorm niet interessant om op IZON niveau te contracteren. CZ is op dit moment de enige zorgverzekeraar die de subcutane vorm vergoedt.

 

• Bevacizumab

Per 1 juli gaat Avastin uit patent. De firma’s Amgen en Pfizer komen met een biosimilar op de markt. Het inkoopbureau gaat in samenspraak met de werkgroep oncologie onderzoeken of een switch mogelijk is.

• IZON contracten

Wanneer een ziekenhuis een IZON contract van een leverancier ontvangt en niet van het inkoopbureau, dit graag aan Evelien melden. Dit contract wordt dan buiten het inkoopbureau om afgesloten, dit is niet de bedoeling.

• Erlotinib

IZON heeft offerteaanvragen verstuurd naar de leveranciers die erlotinib aanbieden, meer info volgt via Zagis.

• Lanoxin Eureco

De Lanoxin iv van Eureco is niet meer leverbaar, hiervoor in de plaats komt per 1 juni de digoxine iv, 2 juni wordt dit gedeeld via Zagis.

• Clemastine Eureco

Er is een contract aangegaan met Eureco voor clemastine. Dit is een geregistreerde vorm, geen artsenverklaring voor nodig. Voor meer info: zie Zagis.